spot_img
spot_img

Vrijdag besluit opheffen staking RGD-artsen

Atualizado há

- Publicidade -

Vrijdagochtend 26 september besluiten de RGD-artsen die sinds maandag 22 september in actie zijn of de staking wordt beëindigd. De parlementaire commissie van het ministerie van Volksgezondheid, onder leiding van Theodorus Vishunudatt, heeft donderdag 25 september een gesprek gehad met de Vereniging van RGD-artsen (VRA) en het bestuur en directie van RGD. Op vrijdag 26 september zal het voorstel door de VRA van hun werkgever aan haar leden worden voorhouden.

 

Naar zeggen van Vishnudatt heeft de bemiddeling de hele dag in beslag genomen. Desondanks is hij ingenomen dat beide partijen tenminste bereid waren te communiceren over het vraagstuk om tot een oplossing te geraken. Volgens hem is er voornamelijk gesproken over de vergoeding die de artsen eisen voor de behandeling van patiënten die verzekerd zijn volgens het nieuwe zorgsysteem (BZSR).

- Publicidade -

 

“Het bestuur en de directie van de RGD konden zich in eerste instantie niet terugvinden in het voorstel van de artsen, waardoor ze met een tegenvoorstel zijn gekomen. De VRA heeft niet negatief gereageerd op het voorstel, maar pas morgen zullen ze goedkeuring geven hieraan.” Vishunadatt sprak de hoop uit dat de artsen akkoord gaan met het voorstel, en weer aan het werk kunnen gaan.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: