spot_img
spot_img

Vrijdag 7 november officiële ingebruikname ziekenhuis Wageningen

Atualizado há

- Publicidade -

Op vrijdag 7 november wordt het Pietronella Ziekenhuis Wageningen officieel in gebruik genomen. Het betreft een afdeling van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Thans is men bezig de laatste hand te leggen aan de inrichting van het ziekenhuis. 
in november 2013 werden de contracten om het ziekenhuis te renoveren, verbouwen en de opzet van de nieuwbouw getekend. De oplevering moest binnen een jaar plaatsvinden. Tot nu toe zijn zowel de bouw als inrichting door het LMSZN zelf betaald. Het beddenhuis heeft een capaciteit van dertig patiënten. Naast het ziekenhuis zijn ook vier appartementen voor verpleegkundig personeel en een dokterswoning bijgebouwd.

Het ziekenhuis zal behalve werkgelegenheid verschaffen aan plaatselijke bewoners ook kostenbesparend zijn voor mensen die ziek worden. immers hoeft men niet meer voor transport te betalen naar Nieuw Nickerie.

 

- Publicidade -

Vanaf maandag 10 november kunnen de Wageningers voor de tweedelijnszorg in het Pietronella Ziekenhuisterecht, waar er tevens een laboratorium, een apotheek, een röntgen en een afdeling spoedeisende hulp van LMSZN aanwezig zullen zijn. Een algemeen arts en een internist zullen permanent aanwezig zijn in het ziekenhuis, terwijl de andere specialisten die de pendeldienst naar het LMSZN uitvoeren, ook het Pietronella Ziekenhuis zullen aandoen.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: