spot_img
spot_img

VRE gevraagd SRD 60 te betalen voor padie

Atualizado há

- Publicidade -

 

Ondanks een regeringsdelegatie de Vereniging van Rijst Exporteurs (VRE) dinsdag gevraagd heeft de padie voor SRD zestig op te kopen, hanteert de VRE een open prijs. De VRE is niet akkoord gegaan met het voorstel van de ministers.

De regeringsdelegatie bestaande uit de ministers Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rabindre Parmessar van Openbare Werken en Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft eveneens met de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) en de Vereniging van Padie Producenten gesproken.

- Publicidade -

VRE-voorzitter Bhagwatpersad Ramadhin noemde het een gesprek vruchtbaar. “We weten dat er nog geen zicht is op wat de exacte prijs voor een baal natte padie van 79 kilogram moet zijn.” Evenwel zal volgens Ramadhin de deal met Venezuela binnenkort afgerond worden, waardoor de prijs voor padie verder zal stijgen.

De VRE-voorzitter geeft verder aan dat de VRE gevraagd heeft de export van elke ton cargo rijst te subsidiëren met honderd US dollar waardoor zij kunnen meegaan om SRD 60 te betalen aan de boeren. Dit voorstel zal met president Desi Bouterse besproken worden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: