spot_img
spot_img

Vraagtekens regulering prostitutie

Atualizado há

De justitie minister jennifer van Dijk-Silos heeft het besluit genomen prostitutie bij wet vast te leggen. Wat de regulering precies inhoud is nog een vraag.

Stichting Rachab, voorheen Stichting Maxilinder, zette zich in voor de positie van de sekswerkers. De stichting bestaat namelijk niet meer. Hierdoor is het nog onduidelijk met wie de bewindsvrouw in gesprek zal treden over de belangen behartiging van sekswerkers. Sekswerker Martin vraagt zich af of prostitutie een reguliere baan word, waar er naar gesolliciteert kan worden. Voor hem moeten er nog duidelijkheden komen over hoe de minister het gaat aanpakken.

Voor de voorzitter van Stichting Liefde Volle Handen, Dennis Blinker, is het ook onduidelijk  wat de sekswerkers zelf willen en wat er precies bij wet vastgesteld zal worden. Blinker  geeft aan dat de organisatie zich inzet op het gebied van mensenrechtenschending, zoals geweld en als sekswerkers uit het beroep wil stappen. Opvang  en begeleiding  op psychologisch en maatschappelijk vlak is ook een feit. De voorzitter is van mening dat de sekswerkers tezamen een vuist moeten maken om hun belangen te behartigen, wanneer de wet is aangenomen.

- Publicidade -

Het reguleren van prostitutie is over het algemeen, afegezien van de zoveel vragen die gesteld worden, positief ontvangen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App