spot_img
spot_img

Voorzitter VHP haalt uit naar NDP

Atualizado há

“De tegenstander heeft een cultuur van macht, van onrecht, van geweld, van intimidatie. En als het moet…moord.” Dat zei VHP-voorzitter Chan Santokhi naar aanleiding van de intimidatie en dreigementen van de NDP aan het adres van ex-leden die zich aansluiten bij de ‘oranjepartij’. “Maar u bent toch gekomen. Dit is wat het land nodig heeft. Moed en durf.” Volgens Santokhi zal er worden afgerekend met het huidige beleid.

 

Zaterdagavond 16 augustus zouden tijdens een VHP vergadering op Welgelegen iets meer dan honderd ontevreden NDP’ers in het openbaar de overstap maken naar de VHP. Echter, door intimidatie en bedreiging is nog niet eens de helft komen opdagen om dit te doen. Er brak zelfs bijna een gevecht uit tussen een ‘overloper’ en een NDP-sympathisant. Het aanwezig zijn van de NDP-coördinator van Welgelegen alsmede de voorbijgaande auto met luid ‘scheldend’ muziek werden als intimidatie ervaren.

- Publicidade -

 

“Ik ga ze niet afrekenen op ‘fly-overs’, treinverbindingen, bruggen en 18.000 woningen. Zulke projecten vergen tijd in voorbereiding en aan financiering. Projecten die het land ten goede komen, gaan wij moeten voortzetten, ” gaf Santokhi het gehoor aan. Naar zijn zeggen zal de regering worden afgerekend corruptie, fraude, het sociaal contract en veiligheid. “Sociale wetten zijn goed maar het sociaal contract maakt van de bevolking sociale contractarbeiders. De wetten hebben geen effect als de prijzen in de winkels blijven stijgen. Je gaat nog harder werken om uit te komen.” Volgens de VHP voorman houdt de regering geen rekening met de eigendomsrechten van grondeigenaren. “Recent hebben mensen gewoon massaal gronden bezet. Er is opgetreden maar als het zo doorgaat, staan ze morgen in je achtertuin ”

 

Verder gaf de VHP voorzitter aan dat er niets gedaan wordt door de verantwoordelijken tegen de 40 inbraken en zeven berovingen die gemiddeld per dag plaatsvinden. “Criminelen hebben het gevoel dat ze mogen doen wat ze willen, genieten van de buit, wanneer het op is zich aanmelden om dan drie maanden later weer vrij te zijn. Als die minister hard optreedt in plaats van ze oproepen om zich aan te melden, was er nu een ander beeld. Bouterse had beloofd dat als hij aan de macht was er geen dievenijzer meer nodig zou zijn.”

 

“Ondanks extra inkomsten uit de verhoogde ‘government take’, olie en goud, wordt de economie kapot gemaakt en stijgt de inflatie. De governor doet zijn best om alles stabiel te houden maar voor hoelang nog?” Zo maakte Santokhi zijn bezorgdheid over de economische situatie kenbaar.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: