spot_img
spot_img

Voornamelijk huurders naar valutaloket Centrale Bank

Atualizado há

Vooral huurders maken gebruik van de door de Centrale Bank van Suriname ingestelde faciliteit om bij het valutaloket aan valuta te komen. Na de huurders volgen de mensen die vreemde valuta nodig hebben voor men kopen voor het betalen van verzekeringen, reisdeviezen en het aflossen van autofinancieringen.

 

In de eerste week dat de faciliteit beschikbaar is zijn er reeds 210 aanvragen gehonoreerd en is 44.500 US dollar en 14.500 euro verkocht.”De eerste week is zeer succesvol verlopen. De Bank had de window via dagbladen aangekondigd. Zij heeft een directe, spontane reactie van het publiek kunnen meemaken, die te maken heeft met normale economische behoeften”, geeft de bank in een communiqué aan.

- Publicidade -

 

De CBvS benadrukt dat oppotten en speculatie absoluut vermeden moeten worden. de gewone burger kan bij de bank maximaal 300 US dollar of maximaal 300 euro inwisselen of kopen met overleg van een legitimatiebewijs en opgave van het doel van verwisseling.

 

“Deze maatregel is ter verdere ondersteuning van de stabiliteit op de valutamarkt, en met name het vergroten van het aanbod van contante US dollars. De Bank komt zo de kleine klant tegemoet; de burger die af en toe deviezen nodig heeft voor huishuur, creditcardbetalingen, steun aan studerende kinderen in het buitenland, en diverse andere betalingen. Zodoende treedt de Bank de consument tegemoet, maar ook vermindert dit de druk op de banken en cambio’s”, aldus de bank.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: