spot_img
spot_img

Volksgezondheid propageert het doen van een hiv-test

Atualizado há

- Publicidade -

Jaarlijks wordt op 1 december Wereld Aids Dag herdacht. De aandacht aan de zorg en behandeling van mensen met hiv worden gedaan door het ministerie van Volksgezondheid. In dat kader wil het ministerie dat meer mensen zich testen. Indien men zijn of haar status kent, is het niet nodig vroegtijdig te sterven.

“Het is een chronische ziekte waarmee je oud kunt worden”, geeft Monique Holtuin, focal point hiv-behandeling van het ministerie aan. Uit data kan geconcludeerd worden dat mensen, nadat ze een test gedaan hebben, niet gelijk komen voor hulp en behandeling. Eveneens blijkt dat een groot deel van de samenleving haar status niet kent. In Suriname zijn er ruim 1500 geïnfecteerde mensen die hiv-remmers gebruiken. Wereldwijd is dat aantal 30 miljoen mensen.

 

- Publicidade -

Voorafgaand aan de test vindt er een pre-counselingsgesprek plaats. Het resultaat van de test is na 15 minuten bekend. “Het is belangrijk dat je vroegtijdig je status kent zodat je ook op tijd kan starten met de behandeling”, benadrukt Debora Hordijk, trainer en counselor van de Dermatologische Dienst.

 

Zowel Scrappy W, de parlementariërs Carl Breeveld en Harish Monorath, districtscommissarissen Mike Nerkust en Ingrid Karta Bink lieten zich in het openbaar testen bij de Dermatologische Dienst. Deze voorbeeldfiguren roepen mensen op zich te laten testen, om hun status te kennen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: