spot_img
spot_img

Volgens Asabina heeft de regering niets gedaan voor het binnenland

Atualizado há

Burgers van het binnenland hebben de afgelopen vier jaar geen wezenlijke vooruitgang of verandering gezien in hun leefomgeving. Integendeel is hun bestaanszekerheid vanwege de toenemende illegale goudwinning onder druk komen te staan, is hun veiligheid achteruit gegaan en is het grondenrechtenvraagstuk niet opgelost. Tot deze conclusie komt parlementariër Ronny Asabina (BEP) naar aanleiding van de jaarrede van president Desi Bouterse woensdag 1 oktober in het parlement.

Volgens president Bouterse heeft het Bureau Grondenrechten de afgelopen periode met delen van de inheemse en marronbevolking gesproken. Dit ter voorbereiding van de derde nationale conferentie waar alle betrokkenen aan zullen deelnemen en waar een ‘harmonieuze’ oplossing voor het grondrechtenprobleem gevonden moet worden.

- Advertisement -

Naar zeggen van de BEP- parlementariër is het binnenland “het stiefkind” gebleken. Slechts een klein deel van  de voorgenomen decentralisatie is gerealiseerd. Van een financiële onafhankelijkheid van de districten is er geen sprake en was er nauwelijks inspraak van de lokale bevolking in de beleidsbepaling. En aangezien er in 2012 reeds een grondenrechtenconferentie voor maar liefst SRD 3 miljoen, begrijpt Asabina niet dat er wederom zo een conferentie komt.

Evenmin heeft de ordening van de goudsector naar zijn zeggen niet het gewenste resultaat opgeleverd.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: