spot_img
spot_img

VOJ -Atjoni start niet op 6 oktober

Atualizado há

- Publicidade -

De deuren van VOJ-Atjoni zullen op maandag 6 oktober niet opengaan. Hiermee protesteren zowel dorpelingen, ouders, leerlingen als leerkrachten tegen besluiten die het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) kort voor 6 oktober heeft genomen met betrekking tot de school en het internaat op Atjoni.

 

Edgar Sampie, jeugdparlementariër van het district Sipaliwini tevens initiatiefnemer van de protestdemonstratie. Naar zijn zeggen heeft Minov twee weken terug het schoolhoofd opgedragen ruim 50 tot 60 leerlingen af te schrijven. Die leerlingen moeten volgens het ministerie maar naar Paramaribo.

- Publicidade -

 

Aangezien de beloofde 4 extra lokalen niet gebouwd zijn is er geen ruimte om die groep op te vangen op VOJ-Atjoni. Het betreft leerlingen van het 2e leerjaar van het LBO. Via plaatselijke radiostations zijn de ouders opgeroepen om de afschrijvingsbrieven op te halen.

 

Volgens Sampie heeft hij diverse pogingen ondernomen om in contact te treden met de leiding van het ministerie. Niet iedereen heeft namelijk familie in Paramaribo, waardoor ook in de stad huisvesting een probleem wordt voor de leerlingen. Een internaat als alternatief is ook niet voor alle kinderen als vanzelfsprekend aangezien niet alle ouders instaat zijn de kosten te dekken. De jeugdparlementariër is van mening dat deze situatie niet geaccepteerd mag worden.

 

Ook het internaat te Atjoni, waar er ruimte is voor 50 leerlingen van de VOJ-school, gaat nog niet open. Reeds langer dan 7 maanden zijn het keukenpersoneel, de schoonmaaksters en de tuinlieden van het internaat niet uitbetaald.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: