spot_img
spot_img

Vijftien megawatt energie uit afval

Atualizado há

Indien het ministerie van Openbare Werken (OW) accoord gaat met het plan van het Nederlandse Ludwig Cleantech, kan er binnen een half jaar vijftien megawatt extra stroom opgewekt worden uit afval door een vuilverwerkingsbedrijf. Tenminste drieduizend huishoudens kunnen dan van ‘schone’ elektriciteit worden voorzien.

 

Behalve de voordelen voor de gezondheid en het milieu, zullen ruim 90 lokale personen werk kunnen vinden bij de onderneming. Het opzetten van dit vuilverwerkingsbedrijf zal enkele tientallen miljoenen euro’s kosten , geven Jack Beckers en Hans van de Plas van Ludwig Cleantech aan.

- Publicidade -

 

Het Nederlandse bedrijf heeft haar plannen reeds uitvoerig gepresenteerd aan de Surinaamse regering, waaronder minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) en aan diens voorganger Ramon Abrahams.

 

Afvalstoffen die ontstaan in Paramaribo en omgeving, en tevens de afvalstoffen die in het verleden zijn gestort op de vuilnisbelt in Ornamibo, zullen door de milieuvriendelijke afvalverwerkingscentrale verwerkt worden tot groene/ ‘schone’ energie.

 

In april 2014 heeft Ludwig Cleantech met vier partijen ingeschreven bij een aanbesteding van OW voor de verwerking van het nieuwe afval.

 

OW is thans bezig met onderzoek naar de meest duurzame verwerkingstechniek van afvalstoffen voor Suriname.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App