spot_img
spot_img

Vijf protesterende rijstboeren aangehouden

Atualizado há

- Publicidade -

Dinsdagavond 2 september zijn vijf protesterende rijstboeren door de politie gearresteerd en naar het bureau in Nieuw Nickerie gebracht. Naar zeggen van de politie hebben deze vijf boeren zich schuldig gemaakt aan het verstoren van de openbare orde en rust. Vanuit het hoofdkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij verplaatsten meer dan honderd boeren zich naar het Volksplein waarna zij bij de kruising van de Doerga Shawstraat en de Emmastraat op straat zijn gaan zitten. De politie zag zich genoodzaakt in te grijpen.

Chanderbhan Dwarka, leider van de belangengroep van de rijstboeren: “We begrijpen dat onze boeren verhit zijn omdat zij geen bevredigend antwoord hebben gehad van een regeringsdelegatie die gesprekken heeft gevoerd met de Vereniging van Rijst Exporteurs en de Surinaamse Padie Boeren Associatie in Nickerie”. Dat de politie pepperspray heeft gebruikt om de boeren uit elkaar te krijgen vindt hij een kwalijke zaak.

Volgens inspecteur van politie tweedeklasse, Norma Martodikromo, hebben de boeren zich schuldig gemaakt aan verstoring van de openbare orde en rust. Toen de boeren na diverse aanmaningen van de politie weigerden zich van de drukke kruising te verwijderen, was zij genoodzaakt was op te treden.

- Publicidade -

De vijf aangehouden boeren zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden. Volgens Martodikromo was het optreden van de politie in deze rechtmatig.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: