Tegen Shakuntala P. heeft het Openbaar Ministerie (OM) vijf jaar gevangenisstraf geëist voor het om het leven brengen van haar kleinzoon Akaash. Dit gebeurde op 4 mei 2014. De verdachte had de jongen een dodelijk middel laten drinken, omdat ze naar eigen zeggen niet langer in staat was de eenjarige Akaash te voeden.

 

Publicidade

Shakuntala P. leeft slechts van een uitkering van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Volgens haar werd het slachtoffertje ook niet geaccepteerd door de familie, omdat hij het product is van bloedschande.

 

Op de bewuste dag bleef het kind maar huilen vanwege de honger. De oma wilde hem uit zijn lijden helpen en diende hem het dodelijke middel toe. Na haar daad gooide ze het lege flesje in een goot dicht bij het huis. In allerijl werd het kind werd voor medische hulp gebracht naar de Spoed Eisende Hulp, maar overleed toch. In eerste instantie verklaarde de grootmoeder dat ze de jongen het middel had gegeven, omdat hij ziek was. Toen ze echter het levenloze lichaam van het kind zag en de druk steeds groter werd besloot ze de waarheid te vertellen.

Het OM is van mening dat de oma het kind opzettelijk heeft gedood. De vrouw blijkt na psychologisch onderzoek volledig toerekeningsvatbaar te zijn en heeft geen stoornis. De verdachte is nooit eerder in aanraking is gekomen met justitie. Op 2 maart wordt de behandeling voortgezet.

Comentar

Comentar