Onlangs waren vier vermoedelijke gevallen van Covid-19 geïsoleerd, tot dat het resultaat van de test uitkwam. Alle vier zijn negatief getest op Covid-19. Tot nu toe zij er geen geregistreerde gevallen van Covid-19 in Suriname meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Het eerste geval ging om een moeder en een kind die een reis geschiedenis van Frans-Guyana hadden. Het kind vertoonde symptomen en koorts. De tweede patiënt had ook een reis geschiedenis uit Frans-Guyana, hoge koorts en ademhalingsproblemen. Het derde geval ging om een kindje dat naar Sint Laurent is geweest. De vierde patiënt had ook een reis geschiedenis van Frans-Guyana en vertoonde griepachtige symptomen met koorts. Alle cases zijn negatief getest op COVID-19.

Inmiddels heeft de regering gezorgd voor gezamenlijke patrouille (Suriname- Frans- Guyana/ Frankrijk) op de Marowijnerivier met het doel het personenverkeer in de gaten te houden. Ook worden er Road Blocks gehouden door de Politie en de Militairen, waarbij voorbijgaande personen en verkeer worden gescreend. Daarnaast zijn gerichte informatiesessies met alle relevante stakeholders opgevoerd. Bij alle grenzen geldt een 100 % grenscontrole.

Publicidade

Indien er sprake is van koorts, kortademigheid, hoest en andere longproblemen of u hebt recent een van de risicogebieden bezocht, belt u gelijk naar de hotline van het BOG op 178.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar