spot_img
spot_img

Verscheidenheid voor Nickeriaanse boeren

Atualizado há

Met de eerste lading schapen van het ras Barbados Black Belly die vrijdag is aangekomen en verkocht in het district Nickerie, zullen de boeren aldaar zelf werken aan de rasverbetering van deze kleine herkauwers.

De eerste lading die afkomstig is van het slachtvee- vermeerderingsbedrijf te Tibiti van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is opgekocht door boeren uit de Corantijnpolder, Clarapolder en Uitbreiding Henar 1 en 2. Deze boeren hebben zich verenigd in drie agro coöperaties.

Met de bedoeling de lokale consument een verbeterde kwaliteit van schapen en geiten aan te bieden alsmede om de beschikbaarheid hiervan te vergroten, is het ministerie eind 2007 gestart met het project te Tibiti. In 2010 werden de eerste fokschapen geveild. Landbouwminister Algoe wil de kudde moederschapen van opvoeren naar 1000. Thans bestaat de kudde uit circa 400 schapen. Om de kudde op korte termijn aan te vullen zullen er ruim 600 fokschapen worden geïmporteerd

- Publicidade -

Om problemen bij de verkoop van de rasdieren te voorkomen, heeft het ministerie gemeend een andere strategie toe te passen. Hiermee wil de minister voorkomen dat er steeds aan dezelfde boeren verkocht wordt. Algoe ziet graag verscheidenheid in de productie van runderen, dus naast de grote herkauwers, wil hij ook de productie van kleine herkauwers in de verschillende districten stimuleren.

Voorafgaand aan de verkoop van de Barbados Black Bellyschapen werd een voorlichtingssessie gehouden in het rijstdistrict. De leden van de agro coöperaties zijn in juni te Sidoredjo door Marie Fleurkens van het onderdirectoraat Veeteelt bijgeschoold in het houden van schapen en geiten. Op deze manier tracht de bewindsman de agrarische en veeteeltsector op een hoger niveau te brengen.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App