spot_img
spot_img

Verruiming schooltijden basisscholen gepland voor 2017/2018

Atualizado há

- Publicidade -

De verruiming van de schooltijden voor het basisonderwijs is gepland voor het schooljaar 2017/2018. Dit maakte minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling bekend tijdens de laatst gehouden persmeeting.

 

In de media werd er namelijk een beeld geschetst als zou de minister tijdens een vorige persconferentie verklaard hebben dat het ministerie hals over kop zou starten met de uitbreiding van de schooluren.

- Publicidade -

Dit is onmogelijk, zegt de minister, omdat het zeker twee jaren zal kosten het nodige kader te trainen. Ook moeten schoolkeukens worden gebouwd en moeten de scholen voorzien worden van onder andere gekoelde ruimten en plekken voor landbouw ten behoeve van de scholen.

 

De Wet Basisonderwijs heeft de mogelijkheid gecreëerd dit allemaal te implementeren maar dat kost enige tijd. Gelukkig heeft men door de

Naschoolse opvang veel lessen geleerd hoe om te gaan met onder andere voeding en de coördinatie daarvan. Alles moet in kaart gebracht worden in samenspraak met alle betrokken partners.

 

Ook FLOS, Federatie voor Leerkrachten en Ouders Suriname moet nog worden opgezet, waardoor de communicatie tussen ouders en leerkrachten verbeterd wordt. Dit zijn allemaal zaken die in plaats gebracht moeten worden, en dat is niet haalbaar voor 2017.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: