spot_img
spot_img

Verplicht vaarbewijs te hebben bij varen op de binnen wateren

Atualizado há

- Publicidade -

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) maakt bekend dat een vaarbewijs verplicht is. Het Binnen- en Zee aanvaringsreglement (G.B. 1951 no. 165/ G.B. 1968 no. 46) stelt dat alle waterweggebruikers op de binnenwateren in Suriname, in het bezit dienen te zijn van het Vaarbevoegdheidsbewijs Vaarbewijs 1 (Veilig Varen). MAS benadrukt  dat alle watergebruikers in het belang van veiligheid op het water zich hieraan moeten houden.

Een vaarbewijs is een bewijs waarin bekwaamheid voor het varen op de binnenwateren wordt bevestigd. Dit zijn bestuurders van: eenvoudige houtenveerboten voor vervoer van personen en goederen; eenvoudige houtenschoolboten; pleziervaartuigen met een lengte van 15 (vijftien) meter of kleiner; waterscooters. Tevens dient het bewijs als bevordering van de veiligheid op het water. In verband met de inwerkingtreding van de Regeling Binnen- en Kustvaart is het voor degene die een vaartuig besturen, verplicht om over een vaarbewijs te beschikken. Volgens het Binnen- en Zee aanvaringsreglement, geeft de MAS het Vaarbevoegdheidsbewijs “Vaarbewijs I” uit.

Het vaarbewijs “veilig varen” zal een geldigheidsduur hebben van maximaal 5 (vijf) jaren. Ter verkrijging van het Vaarbevoegdheidsbewijs “Vaarbewijs I” heeft de MAS per 28 april 2017 een gewijzigde procedure vastgesteld. Alle betrokkenen met uitzondering van degene die slechts voor het besturen van waterscooters (Jet skies) het vaarbewijs willen behalen, dienen een praktische vaar test af te nemen. De aanvrager dient hiervoor zelf een vaartuig in te zetten, dat beschikt over een geldig MAS Certificaat van Deugdelijkheid.

- Publicidade -

Verder dient de aanvrager de volgende documenten te overleggen: een geldig uittreksel uit het bevolkingsregister; een recente pasfoto en een recente gezondheidsverklaring afgegeven door een erkende arts.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: