spot_img
spot_img

Verkiezingen begroot voor ruim SRD 101 miljoen

Atualizado há

- Publicidade -

De verkiezingen van 25 mei 2015 zullen de Staat Suriname ruim 101 miljoen Surinaamse dollar kosten. Echter, op de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken is hiervoor SRD 85 miljoen uitgetrokken.

 

Behalve de 101 miljoen SRD heeft De Nationale Assemblee (DNA) SRD 18 miljoen gereserveerd voor zowel de benoeming en installatie van een nieuw parlement als de verkiezing en installatie van een nieuwe president en vicepresident.

- Publicidade -

 

In 2010 kostten de verkiezingen ruim SRD veertig miljoen gekost. Dat kwam met een kiezersaantal van 324.500 uit op SRD 123 per kiezer. In 2015 zullen de kosten per kiezer SRD 242 bedragen.

 

Zowel parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings- Simons en Nieuw Front/ VHP assembleelid Chandrikapersad Santokhi zijn van mening dat de verkiezingen veel geld kosten. “Verkiezingen zijn inderdaad relatief duur zoals veel dingen in Suriname, mede door de zeer afgelegen gebieden en lage bevolkingsdichtheid van veel gebieden”, geeft Simons aan. Volgens Santokhi is het ‘regeringscultuur’ geworden om alle projecten boven ramingen te begroten. Het assembleelid zegt dat men daarmee een ‘nyang’ kan maken. Santokhi: “Men is daar al mee bezig door staatsgelden te gebruiken voor eigen propaganda, zoals school- pakketten van de regering via Ocer (NDP-centrum,…red.) verdelen of NDP-propaganda via staatsmedia of ‘InfoAct’.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: