spot_img
spot_img

Vergunningenbeleid versoepelen

Atualizado há

Ingaande donderdag 14 augustus 2014 is de Wet Etikettering van kracht op alle ondernemers. Donderdagavond tijdens een ondernemersavond in Nickerie heeft minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie (HI), vragen betreffende de etikettering, het vergunningenbeleid alsmede diverse pijnpunten van ondernemers beantwoord. Indien een bedrijf de etiketteringswet niet toepast per 14 augustus, kan het bedrijf volgens de HI topman gesloten worden.

Het Surinaams Standaardenbureau bereidt namens HI bedrijven voor op de ‘grote markt’. Dit bureau leert ondernemers hun producten op de juiste wijze aan te bieden. Om meer ondernemers de kans te geven daadwerkelijk op de markt te komen met hun producten, wordt er volgens de minister gewerkt aan het versoepelen van het vergunningenbeleid. Volgens de bewindsman zal dat eerst in Paramaribo gebeuren, waarna het contact met de andere districten zal verbeteren. De vergunningsaanvragen kunnen dan sneller afgehandeld worden.

Nu moeten startende ondernemers onnodig lang wachten op hun vergunningen volgens Tosendjojo. Verder gaf de minister aan dat HI thans bezig is met het opleiden van de Economische Controledienst voor het verscherpen van de controle. Behalve het opleggen van straffen is volgens de minister ook begeleiding belangrijk. Alvorens sancties worden opgelegd aan ondernemers, krijgen ze maximaal drie maanden om hun zaken in orde te maken.

- Publicidade -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: