spot_img
spot_img

Vereniging voor dyslexie ondersteund door Adhin

Atualizado há

Op 29 september was de Dyslexie Vereniging Suriname bij minister Ashwin Adhin voor een beleefdheidsbezoek. Om deze vereniging bij te staan is door Adhin toen een commissie in het leven geroepen.

 

Naar zeggen van de Dyslexie Vereniging Suriname ontdekken scholen en ouders niet op tijd dat kinderen een leesprobleem hebben, waardoor er frustraties bij het kind, de ouders en de school ontstaan. Tevens wordt het kind een goede toekomst ontnomen aangezien het probleem niet op tijd wordt aangepakt. In het bestuur van de vereniging zitten Bryan Renten, Amanda Sheombar, Dolores Halfhide, Elainde Renten en Jennifer Plein.

- Publicidade -

 

In deze vereniging zitten opvoeders van kinderen met dyslexie. De vereniging heeft als doel om onder andere meer bekendheid te geven aan dyslexie, vooral bij ouders en onderwijzers, en het bevorderen van diagnostiek en begeleiding van de leesstoornis op een wetenschappelijk verantwoorde wijze. Volgens de Dyslexie Vereniging Suriname is een deel van vroege schoolverlaters dyslectisch. Wereldwijd wordt geschat dat tien procent van alle leerlingen deze leesstoornis heeft.

 

De door Adhin in het leven geroepen commissie staat onder leiding van onderdirecteur Ontwikkelingsdienst Yuro Dipotaroeno, en moet nagaan hoe inhoud kan worden gegeven aan de doelen van de vereniging.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: