spot_img
spot_img

Venezolanen, Cubanen en Vrienden in Suriname ondersteunen acties Venezuela tegen America

Atualizado há

President Maduro van Venezuela mag de komende negen maanden per decreet regeren. Het parlement heeft daarmee ingestemd. Maduro wilde meer macht naar zich toe trekken vanwege de “Amerikaanse dreiging”. Maduro zegt de ruime bevoegdheden nodig te hebben om Amerikaanse bedreigingen het hoofd te bieden.

Ook in Suriname heeft een groep burgers de agressie van de Verenigde Staten (VS) tegen Venezuela afgekeurd. De groep bestond uit Cubanen, vrienden van Venezuela, inheemsen, en Venezolanen die in Suriname wonen. Deze uitspraken van de VS werden gedaan bij het beeld van Simon Bolivar aan het Kerkplein in Paramaribo.

De ambassadeur van Cuba in Suriname, Julio Solis Ferreiro, veroordeelt de actie en beschrijft het als ‘ondenkbaar en belachelijk. Hij kan zich niet voorstellen dat de VS van mening is dat Venezuela een bedreiging voor hem vormt.

- Publicidade -

De Venezolaanse ambassadeur, Olga Díaz Martínez bedankte de groep voor de steun. Ze geeft aan dat een strategie gebruikt wordt om Venezuela’s democratisch gekozen president, Nicolas Maduro te schaden”.

De spanningen tussen Venezuela en de VS zijn de afgelopen tijd flink opgelopen. Venezuela zei vorige week dat er Amerikaanse spionnen waren opgepakt.
De VS ziet Venezuela als een corrupt land dat mensenrechten schendt. Washington wil dat Caracas alle politieke gevangenen vrijlaat.

 

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/embed/AkhkI5XSnug”]

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: