spot_img
spot_img

Vandaag dag van nationale rouw in Nederland

Atualizado há

De Nederlandse regering heeft vandaag uitgeroepen tot een nationale rouwdag voor de slachtoffers van rampvlucht MH17. De eerste, naar schatting 200, slachtoffers worden overgevlogen en herdacht in Eindhoven. Op alle overheidsgebouwen hangen de vlaggen halfstok en bij aankomst van de overledenen wordt één minuut stilte in acht genomen.

De colonne van rouwwagens met daarin de eerste 40 lichamen van slachtoffers van de MH17-ramp is zojuist aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

Bijna alles staat stil
Om vier uur, tijdens de minuut stilte, zullen er op Schiphol geen vliegtuigen opstijgen of landen. Ook de voertuigen van Connexxion zullen stilstaan. Dat komt volgens een woordvoerder neer op 4000 taxi’s, 2000 bussen en de enkele treinen van de vervoerder. Aanvankelijk zouden NS-treinen gewoon doorrijden, maar ook die staan even stil.

- Publicidade -

Uit respect voor de slachtoffers zenden publieke omroepen geen reclames uit.

Bij de crash met de Boeing 777 kwamen 298 mensen om het leven onder wie 193 Nederlanders. 

Nog zestien lichamen
Volgens de Volksrepubliek Donetsk liggen onder de wrakstukken op de plek waar het vliegtuig neerstortte nog zestien lichamen. Dat berichtte het Russische persbureau Itar-Tass. De doden zouden onder de wrakstukken van de romp van de Boeing liggen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App