spot_img
spot_img

V7 zal verhoging sociale voorzieningen verbeteren

Atualizado há

In tegenstelling tot wat president Desi Bouterse dinsdagavond 24 februari beweerde als zou V7 de verhogingen van de algemene kinderbijslag en algemene oudedagsvoorziening terugdraaien, zal deze combinatie de verhoging van sociale voorzieningen niet terugdraaien.

 

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) spreekt deze bewering absoluut tegen. Ook de basiszorgverzekering blijft. “We gaan niets terugdraaien, het is een verworven recht,” aldus Somohardjo op de uitspraken van Bouterse.

- Publicidade -

 

Somohardjo maakt zich wel zorgen over de ontwaarding van de Surinaamse dollar. Hij vergelijkt de situatie met die in de regeerperiode van de NDP in 1996, toen er eveneens ontwaarding van de Surinaamse munt plaatsvond. Daardoor was het noodzakelijk om 1000 Surinaamse gulden om te zetten tot 1 Surinaamse dollar. Naar zeggen van Somohardjo is er momenteel internationaal geen vertrouwen in Suriname, is de regering niet in staat haar schulden te betalen, en is de USD-koers vandaag aan de dag reeds gestegen naar 3.90.

 

De PL- voorman pleit voor het waardevast maken van de sociale voorzieningen. “De regering moet het volk geen zand in de ogen strooien. Ze moet ook niet proberen ons de schuld in de schoenen te schuiven. Wij willen al deze voorzieningen behouden, alleen willen we dat ze waardevast worden gemaakt, want tegenwoordig wordt alles gedollariseerd. Dit is geen overbodige maatregel als je bedenkt dat onze reserves opraken en er dus geen monetaire dekking is,” aldus Somohardjo.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: