spot_img
spot_img

US$ onder druk

Atualizado há

In tegenstelling tot wat de president op 1 oktober aanhaalde in De Nationale Assemblee(DNA), staat volgens de oppositie de US$ koers onder zware druk, is er sprake van een schaarste en is de koers niet stabiel. De president deelde mee tijdens zijn jaarrede dat de officiële wisselkoers voor de US$ stabiel is gebleven in 2014. Echter gaf hij wel toe dat de koers de laatste maanden onder druk is komen te staan.

 

De reden daarvoor is volgens het staatshoofd de enorme uitgaven van de overheid in de vakantiemaanden die elk jaar gedaan moeten worden, vooral in de maand juli in verband met de uitbetaling van vakantiegelden aan ambtenaren. Deze maanden wordt er tevens extra geïmporteerd door de handelaren, merkt de president op.

- Publicidade -

 

Het staatshoofd erkent dat er speculanten actief zijn en de koers op de zwarte markt opdrijven en zo de druk op de wisselkoers opvoeren. De regering zal er alles aan doen om de koers stabiel te houden. Onnodige prijsstijgingen waardoor de consument gedupeerd wordt moeten voorkomen worden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: