spot_img
spot_img

Universiteitspersoneel eist hun uitgebleven gelden

Atualizado há

Woensdag werd er een protestactie gevoerd door het personeel van de Anton de Kom Universiteit Suriname. De actie werd op een bepaald moment overgenomen door de bond, onderleiding van Hugo Blanker. Het gaat om het technisch/administratief personeel en personeel van het Celos en MWI. Vandaag heeft de voortzetting bij de Onderwijs minister, Robert Peneux, plaatsgevonden.

Minister Robert Peneux, Ministro Robert Peneux, Ministro da Educação3
Minister Robert Peneux

Blanker gaf woensdag te kennen dat het personeel vanwege het uitblijven van inflatie correctie van SRD100, die sedert januari uit beataald moet worden, met een wilde actie is gestart. Het personeel is ontstemd over de gebruikelijke SRD300 die word toegevoegd aan het salaris van december 2015 terug is gebracht naar SRD100. Het zijn al 3 maanden dat het personeel wacht op de uitbetaling. Deze zaken zijn voortgelegd aan het bestuur.

Het bestuur heeft met de onderwijs minister over de gang van zaken gesproken. De bond eist dat hun gelden op 8 april gestort moet worden, aangezien er elke dag devaluatie plaatsvindt, maar de minister gaf te kennen dat de zaken eind april gerealiseerd zullen worden. De bond geeft aan het af te dwingen bij de minister zodat het proces versneld word.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App