spot_img
spot_img

Uitleg over verkoop Warenhuis Kersten

Atualizado há

Sedert de verkoop van het voormalig warenhuis, eind 2013, is zowel door journalisten, personen en groepen contact gezocht met het kantoor en/of met vertegenwoordigers van de verschillende instellingen van de Moravian Church Foundation (MCF). Die vragen waren veelal reacties op berichten, discussies en (media-)uitingen betreffende de verkoop van het Warenhuis. Gezien de intensiteit van die berichtgeving is het begrijpelijk dat ook aan de MCF om reacties is en wordt gevraagd.

Het is zeer ongebruikelijk dat MCF of MCF-BE publiekelijk communiceren over zelfstandige ondernemingen of over transacties van de aan de MCF verbonden ondernemingen. Maar vanwege de blijvende aandacht voor de verkoop van het Warenhuis, en de stroom van vragen die ons van verschillende zijden bereikt, wordt bij wijze van uitzondering nu enige feitelijke informatie verstrekt.

Het Warenhuis is reeds meer dan 20 jaar een verliesgevend bedrijfsonderdeel, dat de inkomsten van de Holding en de inkomsten van MCF heeft uitgehold omdat het overeind is gehouden door de resultaten van andere, winstgevende bedrijfsonderdelen van Kersten.

- Publicidade -

Daarnaast bleek uit rapporten van externe experts dat de staat van onderhoud van het warenhuis een groot veiligheidsrisico en brandgevaar in zich draagt. Daarom is het Warenhuis enige tijd geleden ook gesloten.

In de overeenkomst zijn bepalingen opgenomen over bescherming van de aanwezige gedenktekens en over beperkingen in het toekomstige gebruik van het gebouw. Dit kettingbeding betreft o.a. activiteiten die ingaan tegen de goede zeden, en dat kerkdiensten in de Grote Stadskerk geen hinder mogen ondervinden. Daarnaast zal een stukje grond aan de EBGS worden overgedragen, waardoor een ononderbroken grens met het terrein van de Grote Stadskerk ontstaat.

Het besluit tot verkoop is in oktober 2010 tijdens een bijeenkomst van de RvC op Aruba genomen. Een delegatie van MCF is kort daarna naar Suriname gereisd om een delegatie van het Provinciaal Bestuur hierover omstandig te informeren. Daarna is het Warenhuis in de stille verkoop geplaatst. Hoewel er steeds belangstelling is geweest en er in de loop der tijd serieuze gegadigden waren heeft het tot september 2013 geduurd voordat er een aannemelijk bod is ontvangen. Na afronding van de onderhandelingen is eind oktober 2013 de verkoopovereenkomst gesloten.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: