spot_img
spot_img

‘Uitgemijnde’ Maripaston heeft tóch nog goud

Atualizado há

Terwijl porknokkers dachten dat de achtergelaten mijnen te Maripaston in Para echt leeg waren, heeft het staatsmijnbouwbedrijf Grassalco te ‘baka santi’ op Maripaston in december 2014 nog twee kilogram goud gehaald. Grassalco hoopt nog tenminste twee kilogram goud te kunnen produceren in de oude mijn.

 

“Het is publiek geheim dat delvers die kwik gebruiken maar liefs 50 tot 60 procent van het beschikbare goud mislopen. Onze resultaten laten zien hoeveel er mis wordt gelopen”, zegt de algemeen directeur van Grassalco Sergio Akiemboto.

- Publicidade -

 

Grassalco gebruikt geen kwik bij hun operatie maar een installatie die werkt met zwaartekracht, een zogeheten ‘Gravity Concentration Plant’ (GCP). “Wij hebben hiermee bewezen dat goud gewonnen kan worden zonder kwik en met een hoger rendement”, geeft de directeur enthousiast aan. Het bedrijf gaat door met de goudproductie uit baka santi. “Als wij op dit tempo doorgaan, zullen wij tegen eind van deze maand een extra 2,5 kilogram goud hebben geproduceerd”, meldt de zelfverzekerde Akiemboto.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: