spot_img
spot_img

Tweede vuilverbrandingsoven in gebruik genomen

Atualizado há

In het dorp Kalebaskreek is de tweede vuilverbrandingsoven in gebruik genomen. President Desiré Bouterse heeft dit op 28 april hoogst persoonlijk opgeleverd. De ovens hebben als doel te voorkomen dat vuil overal wordt gedumpt. De volgende verbrandingsoven wordt over 4 weken te Corneliskondre geopend.

Vorige maand was het First lady, Ingrid Bouterse-Waldring, die de eerste vuilverbrandingsoven in gebruik nam te Wageningen, Nickerie. Dit jaar zullen er in totaal twintig vuilverbrandingsovens op verschillende locaties worden geplaatst. Vier dorpen langs de Nickerierivier en het Wayambo gbied zullen ook worden voorzien.

Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de president het plan van verbrandingsovens geintroduceerd om zoveel als mogelijk milieuvriendelijke manieren van vuilverwerking te vinden. Het zal ook een grote bijdrage leveren aan de toerisme sector. “Wanneer het dorp schoon is trekt het ook meer toeristen aan”.

- Publicidade -

De oven te Kalebaskreek is overgedragen aan de districtcommissaris. De ovens hebben een levensduur van maximaal twintig jaar. Het kan 150 kilo aan huisvuil verbranden  tot wel zes keer per dag. Materiaal zoals plastic, glas en blikken zijn niet voor de oven bestemd.

Foto: NII

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App