De put waar geboord is heet Sapakara West-1. De Sapakara West-1 put bevestigd het geologisch model en bevat 79 meter aan oliehoudende zanden over meerdere intervallen. De derde en vierde exploratieputten in Blok 58 zijn reeds geïdentificeerd.
De put is geboord met de Noble Sam Croft, Apache is de operator en heeft 50% belang, terwijl Total de andere 50% bezit. Sapakara West-1 is geboord tot een diepte van ongeveer 6300 meter en is succesvol getest op aanwezigheid van koolwaterstoffen op verschillende dieptes in de Upper Cretaceous-aged Campanian and Santonian intervals.

“Onze tweede ontdekking voor de kust van Suriname dit jaar bewijst ons geologische model verder en bevestigd een groot petroleumsysteem in Blok 58. Op basis van een conservatieve evaluatie kunnen we van Sapakara zeggen dat het om zeer substantiele olievoorkomens gaat”, zegt topman van Apache, CEO en President J. Christmann.

Na voltooiing van de petroleumactiviteiten in Sapakara West-1, zal de Noble Sam Croft verhuizen naar het derde prospect in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt. Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal.

Foto: Archief

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar