spot_img
spot_img

Tweedaagse training bescherming tegen ebola

Atualizado há

In totaal 26 personen van de politie, de brandweer en het Nationaal Leger zijn gedurende twee dagen door Nationale Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het personeel van de Nationale Garde van South Dakota getraind in hoe ze zich volledig moeten beschermen tegen het ebola virus. In november 2014 heeft het ministerie van Defensie 1000 ‘ebola-pakjes’ ontvangen van deAmerikanen.

 

 De trainers hebben uitleg gegevenvan het proces van ‘donning and doffing’. “De mensen leren hoe ze het pak aan en uit moeten trekken op de correcte wijze. Het is bekend dat de meeste besmettingsgevallen van hulpverleners plaatsvinden op het moment dat het pak wordt uitgetrokken”, zegt de coördinator van het NCCR, kolonel Jerry Slijngaard. Volgens hem is dit een eerste stap van een totaal proces.
 

Het NCCR is naar zeggen van Slijngaard al zogoed als klaar met het opzetten van infrastructuur. “De zorgverleners, de mensen die de patiënten zouden moeten verzorgen, zijn op adequate wijze getraind”, zegt hij. De NCCR coördinator laat weten dat dit proces niet slechts bedoeld is voor een ebola- aanpak, doch dat deze handelingen voor elke vorm van ‘infectius disease’ kunnen worden toegepast.
 

“Je kan nooit honderd procent ready zijn, maar je probeert met kleine stappen ervoor te zorgen, dat mocht er een geval zijn in Suriname, je dat op correcte wijze kan aanpakken”, benadrukt Slijngaard. Hij geeft verder aan dat de samenwerking met de Amerikanen altijd een goede partnerschap is. “Ze staan ons bij met trainingen, maar ook met materiaal en expertise. Er vinden vaak uitwisselingen plaats waarbij wij hen ook het een en ander leren”.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App