Robert van Trikt é acusado de corrupção pela Justiça do Suriname. Foto: Reprodução/Redes Sociais

Twee toppers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hebben in het weekend hun ontslag ingediend. Governor Robert van Trikt heeft eerst zijn ontslag brief ingediend. Na hem heeft ook de waarnemer, Ingeborg Geduld-Nijman, haar ontslag ingediend. Van Trikt kwam in opspraak om een lening voor de aankoop van een voertuig.

De regering is voornemens om op dinsdag 21 januari, met duidelijkheid te komen naar aanleiding van de ontwikkelingen bij de CBvS. Het parlement heeft op maandag 20 januari gevraagd dat er meer duidelijkheid wordt verschaft. Minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regering in DNA, deelde mee dat zij op dinsdag na afronding van het onderzoek, met een verklaring komt.

De bewindsman deed een beroep op het parlement zich niet te laten meeslepen door berichten die niet formeel door de regering naar buiten worden gebracht. De oppositie gaf aan, dat de zaak te belangrijk is en dat de regering niet te lang kan wachten met het geven van duidelijkheid.

Publicidade

NDP-fractieleider Amzad Abdoel liet het parlement weten, dat zolang het onderzoek nog niet is afgerond, zijn collega’s niet kunnen verwachten dat de regering gelijk antwoord geeft in DNA. Het parlement is op maandag 20 januari bijeengekomen om verder van gedachten te wisselen over de ontwerpwet houdende regels inzake huur en verhuur van woonruimten en instelling Huurcommiss.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar