spot_img
spot_img

Twaalf duikers voor het Korps Politie Suriname

Atualizado há

Van 2 tot en met 19 juli 2014 zijn twaalf politieambtenaren opgeleid tot duikers. Aan het eind van de opleiding moesten de cursisten een examen afleggen en alle kandidaten hebben de eindstreep gehaald. Marlon Panka,  beroepsduiker tevens duikinstructeur, verzorgde deze opleiding. Panka werd bijgestaan door assistent instructeur de heer Best, die eveneens beroepsduiker is.

De training bestond uit een theoretisch en practisch gedeelte. De opgeleide politie ambtenaren kunnen nu bijvoorbeeld objecten die onder water zijn vinden en naar boven halen. Zij kunnen ook ingezet worden voor bijvoorbeeld verkenningswerkzaamheden of invallen vanuit het water. De cursisten hebben in de verschillende rivieren en in het stuwmeer zowel overdag als bij nacht gedoken. De heer Panka gaf bij de diploma uitreiking aan de korpschef te kennen dat de 12 mannen regelmatig moeten trainen om de opgedane kennis en vaardigheden niet te verliezen. Tevens moeten er vervolg opleidingen komen om deze personen steeds beter te doen worden, waardoor hun inzetbaarheid binnen het korps groter zal zijn.

De heer Panka is reeds 35 jaar beroepsduiker en werkt zowel binnen als buiten Suriname. Panka en de heer Best zijn verbonden aan het duikbedrijf Suriname Diving.   Dit bedrijf heeft de training gratis verzorgd aan de leden van het politie korps. Korpschef Tjin Liep Shie zei zeer erkentelijk te zijn daarvoor en bedankte de leiding en de instructeurs van Suriname Diving. Verder gaf de korpschef aan dat hij de 12 duikers in de gelegenheid zal blijven stellen om op scherp te blijven. Met deze duikers heeft het KPS de hulp-en dienstverlening naar de samenleving vergroot.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: