spot_img
spot_img

Total lockdown weekend gaat vandaag in

Aantal covid-19 besmettingen blijven toenemen

Atualizado há

- Publicidade -

Dit laat Lilian, een van de vele Surinamers die zich uitspreekt over de lockdown, weten van de situatie. “Het heeft geen zin”, zegt ze. Eerder deze week heeft het ministerie van Volksgezondheid de covid maatregelen verscherpt. Een total weekend lockdown is daar onderdeel van. Want door de week zijn er toch nog mensen over staat. Ook Wikash, een andere kritische burger, vindt dit een lastige situatie. Door zijn werk heeft hij slechts in het weekend de vrijheid om uitgebreid boodschappen te halen. Nu is dat moeilijker en moet hij zich haasten om op tijd de boodschappen te halen voordat de winkels sluiten.

Vanessa Prins

Vanessa Prins, de eigenaresse van Sweet Intentions, geeft aan juist geen last te ondervinden van de total lockdown. “Het heeft me juist geleerd om mijn tijd goed te besteden.” Het gaat volgens haar juist om een goede time management. “Het is al eenmaal zo en we kunnen er niets aan veranderen. “Je kunt jouw energie dus liever positief gebruiken”, zegt de jonge ondernemer.

Rakesh Gajadhar Sukul e Amar Ramadhin — Foto: Luiz Paulo

Zowel de minister Amar Ramadhin als directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid hebben de vorige week woensdag tijdens de COVID-19 persconferentie aangegeven dat er 3 varianten van het covid-19 virus zijn ontdekt in Suriname. Deze zijn de Britse-, de Zuid-Afrikaanse- en de Manaus variant. Van de Zuid-Afrikaanse variant zijn er geen verdere besmettingen geconstateerd. Dit bleek wel het geval te zijn bij de Manaus en Britse variant. Vanwege de toename van het aantal besmettingen heeft het ministerie besloten om de corona-maatregelen te verscherpen. Deze zijn door het verhoogde aantal besmettingen verder verscherpt deze week. De total lockdowns in de weekenden bohoren tot de verscherpte maatregelen. De eerste total lockdown weekend gaat in op vrijdag 16 april 2021 om 18:00 tot en met maandag 19 april 2021 om 05:00. De tweede total lockdown weekend is van vrijdag 23 april 2021 om 18:00 tot en met maandag 26 april 2021 om 05:00.

- Publicidade -

Intussen gaat het ministerie van Volksgezondheid onverkort door met de vaccinatiecampagne. Volgens Volksgezondheid directeur Rakesh Gajadhar Sukul hebben intussen ruim 33.000 personen de eerste vaccinatie otvangen. De tweede vaccinatie wordt vanaf 4 mei 2021 toegediend. Suriname heeft reeds 75.000 doses vaccins ontvangen. De laatste doses zijn eind maart ontvangen en afkomstig uit het COVAX-programma. Het gaat hierbij om het AstraZeneca vaccin.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: