spot_img
spot_img

Toename belangstelling teelt rasschapen

Atualizado há

De belangstelling voor de teelt van vooral schapen neemt toe in het district Nickerie. Vanaf mei 2014 is het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezig de kudde aldaar te vernieuwen. 

 

LVV heeft reeds tachtig schapen van het Black Belly ras verkocht aan Nickeriaanse veehouders. De rasdieren zijn afkomstig van het vermeerderingsbedrijf van LVV te Tibiti. Naar zeggen van veeteelt deskundige van het ministerie, Marie Fleurkens, is de behoefte aan goede rasschapen in het district heel groot. “Al zouden er nog 300 dieren beschikbaar worden gesteld, dan nog zou de vraag niet gedekt zijn.” Volgens hem moet er een gesprek komen met particuliere kwekers betreffende het fokken van goede rassen in het district zelf. “Op die manier kan ter plaatse in de behoefte worden voorzien.”

- Publicidade -

 

In 2014 heeft LVV diverse sessies gehouden met de kleine veehouders, waarbij hen de basiszaken van een goede teelt is bijgebracht. Nickerie heeft een tekort aan rasdieren om een kwalitatief goede kudde in stand te houden. Eerder heeft LVV-minister Soeresh Algoe kenbaar gemaakt dat Nickerie voldoende potentie heeft voor het houden van kleine herkauwers.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: