spot_img
spot_img

Tjin-A-Tsoi wil onderzoek vermeende mega corruptie EBS

Atualizado há

NPS parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS) zal de procureur-generaal vragen een onderzoek in te stellen naar een vermeende ‘mega corruptiezaak in georganiseerd verband’ bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Hierbij zou de Staat Suriname naar zijn zeggen voor miljoenen zijn benadeeld. Tjin-A-Tsoi gaf donderdag 22 januari in De Nationale Assemblee aan de bewijzen hiervoor te hebben. Na het doen van deze mededeling bij de ingekomen stukken, verliet hij de vergaderzaal om zijn verzoek aan de procureur-generaal verder voor te bereiden. 

 

Volgens het assembleelid zijn er gunningen verstrekt, die rieken naar corruptie. Zo zijn er voor 8.4 miljoen euro betalingen verricht voor spullen die de EBS nooit heeft ontvangen. Er zou in dit geval ook sprake zijn van een zware over facturering van 4 miljoen euro. Ofschoon er geen belasting betaald hoefde te worden voor deze importen, zouden de spullen duurder zijn ingekocht.

- Publicidade -

 

Tjin-A-Tsoi beweert dat facturen valselijk zijn opgemaakt en zijn spullen betrokken van een niet-Europees land, terwijl de EBS al haar inkopen juist in Europa doet. Het assembleelid vraagt zich af als dat binnen de procuratiebevoegdheden van de mensen ligt of als ze die niet te buiten zijn gegaan. De volksvertegenwoordiger haalde verder aan dat er wanbeleid gevoerd wordt, terwijl het volk moet opdraaien voor de verhoogde stroomtarieven. Tjin-A-Tsoi geeft aan dat president Desi Bouterse op de hoogte is van al deze zaken en dat het staatshoofd om bewijzen heeft gevraagd. Het assembleelid heeft de beschikking over die bewijzen en zal ze deponeren bij de procureur-generaal.

 

Tjin-A-Tsoi hoopt dat zowel de regering en de raad van commissarissen actie zullen ondernemen in deze kwestie. Volgens hem moet de directie op non-actief gezet worden zodat er een gedegen Clad en justitieel onderzoek kan plaatsvinden. Het Openbaar Ministerie moet de ruimte krijgen voor het onderzoek te doen. Indien er geen acties ondernomen worden, zal de NPS- parlementariër zijn dossier ter beschikking stellen van de pers.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: