spot_img
spot_img

Terrein goudmijn in Meriangebied ceremonieel ingewijd

Atualizado há

- Publicidade -

Vrijdag wordt het terrein waar de goudmijn komt in het Meriangebied (oost-Suriname), tijdens een plechtige ceremonie, door Surgold, de Paramaccaanse bevolking en de overheid ingewijd. “Een belangrijke stap in de voorbereiding voor vrijdag, het opzetten van de goudmijn, terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de concessierechten”, geeft de Managing Director van Surgold, Adriaan van Kersen.

Het is een drukte van belang op het kantoor van Surgold/Newmont aan de Surinamestraat. Sollicitanten komen af en aan om hun brief in een speciaal daartoe bestemde bus te deponeren. “Mensen zijn heel enthousiast en solliciteren massaal voor een functie bij Surgold”, zegt Van Kersen. Indien het recht van concessie in orde is zullen de contracten met de werkzoekenden getekend worden. Een deel van de banen is, zoals is overeengekomen met de stam, bestemd voor de Paramaccaners die in het gebied wonen.

Naar zeggen van Van Kersen zal Surgold tot juli volgend jaar ruim 2.500 mensen aan werk helpen. “Er wordt een complete organisatie opgezet. Het gaat om een gigantisch project. Een deel van het zwaar materieel is al aangekomen, terwijl een ander schip onderweg is”. Behalve het zelf uitvoeren van werkzaamheden, zullen ook toeleveringsbedrijven hun diensten aanbieden aan Surgold. Zodra het concessierecht is verstrekt, heeft de Staat Suriname die voor 25% participeert in de mijn, maximaal 105 dagen de tijd om met het geld over de brug te komen. “Het is goed om de mijn in samenwerking met een partner op te zetten”, zegt Van Kersen. Als alles volgens planning verloopt, is de goudmijn in december 2016 in productie.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: