spot_img
spot_img

Tekort aan paracof

Atualizado há

- Publicidade -

Al ruim een week kampen apothekers met een tekort aan paracof. Dit komt volgens Irvin Jong A Liem , de voorzitter van de Vereniging van Apothekers, zowel door de late levering van de importeurs en de chikungunya-epidemie.  Chikungunya-patiënten krijgen voornamelijk paracof voorgeschreven. Jong A Liem adviseert niet in paniek te geraken, aangezien er nog voldoende paracetamol in voorraad is. Verwacht wordt dat de volgende week er weer voldoende paracof in voorraad is.

“Er is nog geen onderzoek dat heeft uitgewezen dat er een groot verschil is tussen paracof en paracetamol. Als je paracetamol slikt en wat koffie drinkt, is het bijna hetzelfde, want koffie heeft ook cafeïne.” Indien de arts paracof heeft voorgeschreven, mag de apotheek de patiënten echter geen paracetamol mag geven.

“Ik schrijf alleen paracetamol voor aan mijn patiënten, dat is in feite beter”, geeft de arts Jules Ramlakhan aan. Volgens hem gaat het bij chikungunya-patiënten meert om pijnstilling. Paracetamol werkt koortsdalend en is een pijnstiller. Paracof heeft cafeïne en houdt wakker, eerder toegepast bij migraineklachten.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: