Josee Artist, Community Development Specialist van de VIDS, zegt dat aan de noordelijke grens van Brazilië de ngo IPE actief is. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft al jarenlang een goede samenwerking met deze organisatie. Beide organisaties hebben dan weer een goede samenwerking met Kayabe, een inheemse Trio-organisatie, die op zijn beurt in contact staat met de Braziliaanse overheid. Deze Braziliaanse organisaties doen veel aan bewustwording en hebben ook directe toegang tot de inheemse gebieden van de Trio’s.

Artist zegt dat zij de taal spreken, hetgeen een groot voordeel is voor de VIDS. Het betekent namelijk dat alle bewustwordingsmateriaal voor de Braziliaanse inheemsen ook gedeeld kan worden met de Trio’s in Sipaliwini, Kwamalasemutu, Tepu en andere dorpen in dat gebied.

Publicidade

VIDS heeft het momenteel moeilijk om met de dorpen in Sipaliwini in contact te staan als het gaat om de strijd tegen Covid-19. De aanhoudende regens van de afgelopen dagen maken landen op de vliegvelden onmogelijk. Radiocommunicatie is momenteel ook moeilijk. Om toch in contact te kunnen staan met het gebied gaat de vereniging momenteel hand in hand met haar netwerken in Brazilië.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar