spot_img
spot_img

Suriname werkt met Braziliaanse organisaties om dorpen binnenland te monitoren

Er wordt met Braziliaanse organisaties gewerkt om de Covid-19 situatie te monitoren bij de dorpen in Sipaliwini.

Atualizado há

- Publicidade -

Josee Artist, Community Development Specialist van de VIDS, zegt dat aan de noordelijke grens van Brazilië de ngo IPE actief is. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft al jarenlang een goede samenwerking met deze organisatie. Beide organisaties hebben dan weer een goede samenwerking met Kayabe, een inheemse Trio-organisatie, die op zijn beurt in contact staat met de Braziliaanse overheid. Deze Braziliaanse organisaties doen veel aan bewustwording en hebben ook directe toegang tot de inheemse gebieden van de Trio’s.

Artist zegt dat zij de taal spreken, hetgeen een groot voordeel is voor de VIDS. Het betekent namelijk dat alle bewustwordingsmateriaal voor de Braziliaanse inheemsen ook gedeeld kan worden met de Trio’s in Sipaliwini, Kwamalasemutu, Tepu en andere dorpen in dat gebied.

VIDS heeft het momenteel moeilijk om met de dorpen in Sipaliwini in contact te staan als het gaat om de strijd tegen Covid-19. De aanhoudende regens van de afgelopen dagen maken landen op de vliegvelden onmogelijk. Radiocommunicatie is momenteel ook moeilijk. Om toch in contact te kunnen staan met het gebied gaat de vereniging momenteel hand in hand met haar netwerken in Brazilië.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: