spot_img
spot_img

Suriname tekent voor akkoord waarnemers Unasur tijdens verkiezingen

Atualizado há

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week twee overeenkomsten getekend die de weg moeten vrijmaken voor de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) waarnemingsmissie tijdens de verkiezingen van 25 mei. Voor deze gelegenheid is een speciale afgezant van de huidige UNASUR Pro Tempore Voorzitter Uruguay naar Suriname afgereisd.

De overeenkomsten die werden getekend hebben betrekking op o.a. de technische aspecten van de missie en de privileges en immuniteiten van de waarnemers.

De overeenkomst betreffende de technische aspecten werd van Surinaamse zijde getekend door Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, terwijl Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken volgens de gebruikelijke procedure binnen UNASUR, namens Suriname de overeenkomst tekende inzake immuniteiten en privileges.

- Publicidade -

Volgens Suriname’s Ambassadeur voor UNASUR aangelegenheden, Ike Antonius, is de weg nu vrijgemaakt opdat binnen UNASUR de waarnemers per lidland kunnen worden voorgedragen.

De Algemeen Coördinator voor de waarnemingsmissie in Suriname is de Voorzitter van de Electorale Raad van Venezuela, mevr. Tibisay Lucena Ramírez, terwijl de Colombiaanse Senator, Horacio Serpa Uribe, de speciale vertegenwoordiger is.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: