spot_img
spot_img

Suriname start bouw fase 1 Wanica Ziekenhuis

Atualizado há

Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wilde de Chinese regering aanvankelijk een ziekenhuis met 30 bedden schenken dat in het district Wanica opgezet moest worden. Echter wil president Desi Bouterse dat het ziekenhuis 250 tot 300 patiënten zou moeten kunnen opvangen, uit zowel Wanica, Para, Brokopondo en Sipaliwini.

 

Naar zeggen van Lackin zijn er van China’s kant enkele vertragingen opgetreden voor de verschillende projecten. Ook de bouw van het ziekenhuis in Wanica had te maken met vertragingen. Inmiddels zijn China en Suriname overeengekomen dat er een ziekenhuis komt met een capaciteit van 80 bedden. Behalve de Chinese schenking van US$ 24 miljoen, wordt er door de Surinaamse overheid nog eens US$ 26 miljoen geleend bij China. Het project komt neer op een US$ 50 miljoen financiering uit China.

- Publicidade -

 

In februari 2015 zal de aanbesteding van het ontwerp van het ziekenhuis in China plaatsvinden. Vooruitlopend hierop zal Suriname starten met een deel van het werk. Voor fase 1 zal een verkorte aanbesteding gehouden worden betreffende onder andere infrastructuur, nutsvoorzieningen en ook beddenhuizen. De aannemer die de gunning binnensleept, moet het project ook voorfinancieren. Zodra China zover is met de procedure wordt het ziekenhuis dat geschonken wordt opgezet.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: