spot_img
spot_img

Suriname met dubbele nationaliteit op WK 2018

Atualizado há

- Publicidade -

Als het aan John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) ligt, doet Suriname op het eerstkomend Wereldkampioenschap Voetbal dat in Rusland gehouden wordt mee. Tenminste, als topvoetballers (topsporters) over een dubbele nationaliteit mogen beschikken.

Vrijdag heeft de voorman van de SVB hiertoe eenwetsvoorstel gestuurd naar De Nationale Assemblee (DNA). In de brief die vergezeld ging met het wetsontwerp gaf Krishnadath aan dat tijdens het net afgesloten WK in Brazilië het weer gebleken is dat veel van de spelers die uitkomen voor hun geboorteland ook over een andere nationaliteit beschikken. Als voorbeeld werd Algerije aangehaald waarbij 17 van de 23 spelers ook over de Franse nationaliteit beschikken.

De SVB geeft in het wetsvoorstel aan dat slechts naturalisatie onvoldoende is. Tevens worden de gronden om de Surinaamse nationaliteit te verkrijgen verruimd indien het gaat om staatsbelang.

- Publicidade -

“Suriname heeft gezien het groot aantal topvoetballers met Surinaamse roots in het buitenland een reële kans om als land vertegenwoordigd te zijn bij het volgende WK dat in 2018 te Rusland gehouden zal worden”, aldus Krishnadath.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: