Als het aan John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) ligt, doet Suriname op het eerstkomend Wereldkampioenschap Voetbal dat in Rusland gehouden wordt mee. Tenminste, als topvoetballers (topsporters) over een dubbele nationaliteit mogen beschikken.

Vrijdag heeft de voorman van de SVB hiertoe eenwetsvoorstel gestuurd naar De Nationale Assemblee (DNA). In de brief die vergezeld ging met het wetsontwerp gaf Krishnadath aan dat tijdens het net afgesloten WK in Brazilië het weer gebleken is dat veel van de spelers die uitkomen voor hun geboorteland ook over een andere nationaliteit beschikken. Als voorbeeld werd Algerije aangehaald waarbij 17 van de 23 spelers ook over de Franse nationaliteit beschikken.

Publicidade

De SVB geeft in het wetsvoorstel aan dat slechts naturalisatie onvoldoende is. Tevens worden de gronden om de Surinaamse nationaliteit te verkrijgen verruimd indien het gaat om staatsbelang.

“Suriname heeft gezien het groot aantal topvoetballers met Surinaamse roots in het buitenland een reële kans om als land vertegenwoordigd te zijn bij het volgende WK dat in 2018 te Rusland gehouden zal worden”, aldus Krishnadath.

 

Comentar

Comentar