spot_img
spot_img

Suriname krijgt wederom ambassadeur in Nederland

Atualizado há

- Publicidade -

Met het wederom benoemen van een ambassadeur in Nederland wordt de diplomatieke relatie tussen Nederland en Suriname op het hoogste niveau herstel. Deze kwestie is donderdagmiddag 25 september besproken door de ministers van Buitenlandse Zaken van Suriname (Winston Lackin) en Nederland (Frans Timmermans) in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

 

In een persbericht laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat er twee weken terug inderdaad agreement is verleend aan de Nederlandse zaakgelastigde Ernst Noorman door president Desi Bouterse en hem als ambassadeur te erkennen.

- Publicidade -

 

Donderdagmiddag 25 september is zoals aangegeven in New York besloten dat Nederland en Suriname weer op het hoogste niveau gaan samenwerken.

 

Wie de nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland wordt, is nog niet bekend. Momenteel is Lucretia Redan zaakgelastigde voor ons land in Den Haag. Ze verving op 1 september Chantal Doekhie. “Suriname zal op korte termijn over gaan tot de voordracht van een Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur in Den Haag”, aldus een passage uit het persbericht.

 

Verder geeft het persbericht aan dat de Nederlandse minister Timmermans graag in zijn nieuwe functie als Commissaris van de Europese Unie een bezoek wil brengen aan Suriname. “Minister Lackin heeft medegedeeld het bezoek te verwelkomen”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: