Albert Ramdin — Foto: Luiz Paulo

De Surinaamse regering verwacht dat het komende weekend 50.000 Covid-19-vaccines uit India zullen arriveren. Dit heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) kenbaar gemaakt na de regeringsraadvergadering. Dat betekent dat de regering dus door kan gaan met het verstrekken van Covid-19-vaccines. Hetgeen het verder beheersen van het virus mogelijk maakt.

De vaccines worden ingevlogen vanuit India naar een Caribisch eiland en van daaruit moet Suriname ze ophalen. De minister roept de samenleving op ondanks het feit dat de vaccinatiecampagne is opgestart te allen tijde uitermate voorzichtig te blijven en de Covid19- maatregelen te blijven handhaven. De vaccinatie is op 23 februari 2021 van start gegaan en zal voortgezet worden in de komende periode. De vaccinatiecampagne is bedoeld om de samenleving te beschermen en om de duurzaamheid van de gezondheidszorg te waarborgen.

Publicidade

Inmiddels heeft de regering de Covid-19 maatregelen versoepeld. De avondklok is verruimd naar 22.00 uur door de week en 20.00 uur in het weekend.  Restaurant mogen klanten ook op terrassen ontvangen en doen aan take-out en delivery service.

Comentar

Comentar