Suriname zal later deze maand wederom een bezending Covid-19-vaccins ontvangen. Het gaat om 79.000 vaccins die in het kader van de Covax faciliteit beschikbaar zullen zijn. Deze informatie heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking kenbaar gemaakt. “Als het goed is, moeten wij het deze maand nog ontvangen, zodat wij nog meer mensen kunnen vaccineren”, zegt Ramdin.

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 2 maart ceremonieel 50.000 Covid-19-vaccins van het merk AstraZeneca ontvangen. Suriname heeft deze partij gehad als geste van India. De overhandiging is daarom verricht door de ambassadeur van de Republiek India, Mahender Singh Kanyal. Eerder heeft Suriname 1000 stuks gekregen van Barbados, die dat schonk uit een partij die zij ontving als geste van India.

Publicidade

Minister Ramdin is recentelijk, evenals enkele andere ministers geïnjecteerd met het Covid-19-vaccin. De bewindsman zegt tot nu toe geen bijwerkingen bij zichzelf geconstateerd te hebben.

Comentar

Comentar