spot_img
spot_img

Suriname heeft nu modern interbancair systeem

Atualizado há

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft vrijdag het modern Suriname Nationaal Elektronisch Betaalsysteem (SNEPS) geïntroduceerd.

De officiële handeling voor de eerste formele elektronische betaling van de bancaire sector in Suriname werd verricht door de waarnemend governor van de Centrale Bank van Suriname, Ingeborg Geduld Nijman en de ex-governor van de Centrale Bank, thans minister van Financiën, de heer Gillmore Hoefdraad. Hij is ook de initiator van het project geweest, toen hij nog leiding gaf aan de Bank. Voor de eerste officiële transactie ondertekende de Centrale Bank met de overige banken een overeenkomst voor deelname aan SNEPS.

Met de introductie van SNEPS stapt Suriname over van een semi-automatisch-, naar een volledig automatisch en hyper modern elektronisch betaalsysteem. Belangrijke voordelen hiervan zullen zijn tijdwinst, meer zekerheid en minder risico’s bij interbancaire transacties. Afhandeling en verwerking van deze transacties, zoals overmakingen, zullen vrijwel gelijktijdig plaatsvinden en ook direct zichtbaar zijn, waardoor liquiditeitsplanning beter mogelijk is. Dat het systeem werkt, bleek al tijdens de bijeenkomst. Enkele minuten na het overmaken van een bedrag naar de rekening van Stichting WiOso, kwam het bericht dat het geld gestort en direct opneembaar was.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: