spot_img
spot_img

Suriname heeft interesse in bewakingssysteem Brazilië

Atualizado há

- Publicidade -

Op 28 augustus 2013 zijn Brazilië en Suriname tijdens de 1e Bilaterale Vergadering van de Defensie Werkgroep Suriname – Brazilië in Paramaribo, overeengekomen om na te gaan hoe een “eigen versie” van het Braziliaanse Bewakingssysteem van de Amazone (SIPAM) in Suriname op te zetten. Dit zal gedaan worden met technische en technologische bijstand van het Ministerie van Defensie van Brazilië.

 

Een delegatie bestaande uit militairen, vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en de Douane heeft in dit kader van 22 tot en met 26 september 2014 deelgenomen aan een workshop bij het Regionaal Censipamkantoor te Belem do Para in Brazilië.

- Publicidade -

 

De workshop had als doel een praktisch overzicht te verschaffen van het functioneren van de SIPAM te Brazilië alsmede de basisinfrastructuur welke Suriname nodig heeft voor het opstarten van een monitoringsysteem.

 

SIPAM kan naar zeggen van de delegatieleider, eerste luitenant Frankie Martodikromo, waarnemend hoofd Planning en Ontwikkeling van de afdeling Defensie Strategische Planning bij het Ministerie van Defensie, gezien worden als de organisatie die een breed programma aan informatie kan produceren, die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden, van vraagstukken betreffende de nationale soevereiniteit en veiligheid, tot gezondheid, sociale assistentie en onderwijs.

 

 

Hoofddoel van SIPAM is het integreren van informaties en het genereren van actuele kennis voor de articulatie, planning en coördinatie van globale acties van de regering in het Braziliaanse legale Amazonewoud.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: