spot_img
spot_img

Surinaams Rode Kruis 75 jaar

Atualizado há

Het Surinaams Rode Kruis herdenkt op 20 juni haar 75-jarig bestaan.

Dit wordt op een speciale manier gevierd samen met bijzondere bloeddonoren, barmhartige vrijwilligers en hardwerkende medewerkers van het Surinaamse Rode Kruis.

Vrijwillige, onbetaalde bloeddonoren zijn volgens het Rode Kruis het fundament voor de beschikbaarheid van veilig bloed in Suriname. Voor het optimaliseren van de gezondheidszorg en het redden van levens in de gemeenschap is een adequate voorziening van veilig bloed noodzakelijk. “Met ruim 34 miljoen bloeddonoren wereldwijd, zijn wij enorm trots op onze bloeddonoren, die een bijzondere bijdrage leveren aan onze gemeenschappen en vele levens redden in ons land”, laat het Surinaams Rode Kruis in een verklaring weten. “Onze programma’s stellen ons in staat, de gemeenschap te bereiken en beter voor te bereiden op rampen, crisis situaties en ook de toegang tot goede gezondheid te verhogen. Het Surinaamse Rode Kruis blijft zich inzetten voor onze medemens en het uitvoeren van humanitaire acties”, stelt de humanitaire organisatie die zich voorbereid op een groot feest met haar loyale donoren en werkers.

Jaarlijks wordt Wereld Bloeddonorendag (WBDD) gehouden op 14 juni met het doel om bloeddonoren, die vrijwillig en belangeloos regelmatig bloed afstaan, te bedanken. Dit evenement benadrukt de unieke levensreddende rol die bloeddonoren spelen in de gezondheid van hun gemeenschap.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: