spot_img
spot_img

Surgold investeert minimaal US$ 400 miljoen in bouw goudmijn

Atualizado há

- Publicidade -

Tot eind 2016 zal er door Surgold, de dochteronderneming van de Amerikaanse mijnbouwgigant Newmont, tussen de US$ 400 tot US$ 450 miljoen in Suriname geïnvesteerd worden voor het opzetten van de Merian goudmijn.  Ruim 2500 personen zullen een baan vinden tijdens de piekperiode van de constructie van de goudmijn. Hierna zal het aantal werknemers bij Surgold 1300 personen bedragen, waarvan tien procent uit lokale krachten zal bestaan, en vijftien procent van het werknemersbestand zal bestaan uit vrouwen. Momenteel werekn er al zestig personen uit de Paramaccaanse gemeenschap voor Surgold. 
Woensdagavond 29 oktober werden deze cijfers door directeur Adriaan van Kersen gepresenteerd in Hotel Torarica tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). De belangstelling voor deze presentatie was enorm. Echter konden er nog niet veel concrete vragen worden beantwoord over hoe de toekomstperspectieven. Veel is afhankelijk van de ontwikkelingen op de internationale markt.

 

In het Meriangebied is er ruim 4.2 miljoen troy ounce aan goudreserve aangetoond, hetgeen betekent dat er jaarlijks gemiddeld ongeveer 400.000 tot 500.000 troy ounces geproduceerd zal worden. De eerste productie van de nieuwe goudmijn is gepland voor eind 2016.

- Publicidade -

Via Staatsolie neemt Suriname voor 25% deel als stille vennoot in de goudmijn. Het Merian Project ligt ongeveer 65 kilometer ten zuiden verwijderd van Moengo.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: