spot_img
spot_img

Suralco zet vierde turbine in: 20 mw extra energie voor EBS

Atualizado há

Om 20 megawatt vermogen aan energie extra beschikbaar te stellen aan de Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft Suralco besloten een vierde turbine op te starten.

Dit werd dinsdag 26 augustus medegedeeld door de president toen hij in DNA informatie gaf omtrent de energiecrisis. De mededeling van de Suralco moest echter nog op schrift worden gezet. Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) kwam eerder met dit bericht.

 

- Publicidade -

Met de 20 mw extra aan energie, is het probleem echter nog niet opgelost, aangezien Suralco het vermogen met 30 mw had verminderd. Met het opstarten van deze extra turbine, draaien er momenteel dus vier van de zes turbines in de Brokopondo centrale. Volgens het staatshoofd zal de energiesituatie geleidelijk verlicht worden totdat het probleem eind oktober zal zijn opgelost.

 

De regering probeert nu de transmissielijn van de Staatsoliecentrale naar het onderstation van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) eerder af te krijgen. Donderdag worden er intensieve gesprekken gevoerd met de vicepresident van Alcoa, die woensdagavond in Suriname aankomt. Volgens Bouterse wordt de situatie op de minuut gemonitord. Hij hoopt binnen enkele dagen meer informatie te hebben. Door leden van het parlement zijn er verschillende voorstellen gedaan nader bestudeerd moeten worden. Op dinsdag 2 september zal het staatshoofd nader ingaan op de gestelde vragen en zullen de voorstellen nader worden uitgewerkt

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App