spot_img
spot_img

Suralco levert minder stroom

Atualizado há

Vanaf maandag 18 augustus zal de Suralco minder stroom leveren aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Vanwege een te lag waterpeil in het Afobaka stuwmeer zal de elektriciteitsopwekking in plaats van met 6 turbines nu met 3 turbines geschieden.

Het piekvermogen van de EBS en Iamgold zal eruggaan naar 70 MW, wat betekent dat de gemiddelde elektriciteitsafname van de overheid zal komen te liggen rond de 60 MW.

2014 is een extreem droog jaar voor Suriname geweest. Aan het begin van deze grote regentijd was het waterpeil al 251.38 voet (1 voet= 30.48 cm) In de grote droge tijd is het verwachtbaar dat het waterpeil nog eens met 6-8 voet zal dalen als men op hetzelfde niveau doorgaat met het opwekken van electrivciteit bij het stuwmeer. Bij een waterpeil van 244 voet zal de opwekking van elektriciteit vanwege de afname van de statische druk, sterk afnemen

- Publicidade -

Afhankelijk van de instroom van water zal deze situatie zal voortduren volgens Suralco.

 

President Desi Bouterse zei bij de ingebruikname van de nieuwe powerplant van de EBS dat er met De Nationale Assemblee gesproken moet worden over de energiesituatie. Volgens de EBS moet de prijs voor electriciteit omhoog.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App