De Stichting Suriname Centrale Ambulancedienst (SUR-CAD) zal vanaf nu opdrachten accepteert vanuit het Command Center voor trauma- en klinische gevallen. SUR-CAD, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Justitie en Politie zijn een samenwerking aangegaan. SUR-CAD is toegevoegd aan het Command Center, waar de verschillende hulpdiensten gehuisvest zijn.

SUR-CAD-voorzitter, Roël Brug, geeft aan dat het voorheen slechts mondelinge afspraken waren en dat deze nu op papier zijn vastgelegd. SUR-CAD heeft vorig jaar ongeveer 630 ambulancetransporten uitgevoerd, waarvan 281 naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), 24 naar ’s Lands Hospitaal en 40 naar het Sint Vincentius Ziekenhuis. Ook waren nog eens 189 ambulancemeldingen, maar bij aankomst op locatie ging het om huisartsgevallen. Uit de 630 waren er 84 repatriëringen naar het buitenland en twaalf naar eigen land. Aan Event Medical Services (EMS) zijn er 541 events medisch geassisteerd. Er zijn negen hoogrisicoprojecten uitgevoerd voor diverse multinationals en Staatsolie NV. Ingekomen telefoongesprekken/meldingen waren 3.380, waarvan het overgrote deel prank calls was.

In het laatste kwartaal van vorig jaar was er een toename aan meldingen. Reden hiervoor is de samenwerking met de diverse huisartsenpraktijken van het Staatsziekenfonds (SZF). Ook in het personeel is er geïnvesteerd.  SUR-CAD heeft 96 trainingsuren gehad bestaande uit drie simulaties en klassikale trainingen.

Publicidade

Een van de dieptepunten van het bedrijf is een ongeval van 27 februari vorig jaar, waarbij een ambulance van SUR-CAD in opdracht van de politie na protest van het AZP  de plaats van ongeval had moeten verlaten. Het bedrijf had toen de instanties op de hoogte gesteld met als gevolg dat zaken begonnen te rollen. In het tweede kwartaal heeft SUR-CAD haar erkenning gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid. Er is ook een grondige interne evaluatie gekomen van het personeel en waar nodig gecorrigeerd.

Foto: SUR-CAD

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar